zoli voltam

Wiwet viszek

2007. május 21. - zoli vagyok

hálózati személy vagyok Permanens seggizomlázam van, immár napok óta.Tudtam, hogy előbb-utóbb eredményre vezet a sok-sok lépcső... naaaaaagy belmagasság, no lift = ég a zsír.

Mára egyébként az a terv, hogy délután átrándulok a nyóckerbe, hogy kapjak új lakcímkártyát az ocsmányirodában. Mosmá télleg pesti lakos leszek - meg egyébként is indokolt a papírcsere, jövő hónapban lesz egy rövid munkautam Hollandiába, addig át kell futtatnom ezeket a dolgokat a rendszeren.

Rendszerről szólva, ma is meglepődtem a wiw-en. Fura, ahogy ezen a kapcsolati hálón bele tudsz kukucskálni mások életébe - olyanokéba is, akiket már évek óta nem láttál, vagy akivel egyébként nem lennél olyan viszonyban, hogy értesítsen az élete történéseiről. De mivel ismerősöd, és ír az üzenőfalra, rak fel a profiljához képeket, ezért látod, és meglepődsz.

Ott van például a Csaba, aki általános iskolában volt az osztálytársam. Hozzánk bukott, asszem hetedikben, egy nem túl okos, de jószándékú fiú volt. Jól focizott, és azt is tudni lehetett, hogy marad a faluban, és valami szántóvető izé lesz. Emlékeim szerint mezőgazdasági gépszerelőnek jelentkezett, szakmukinak az általános elvégzése után.

Mikor bejelölt, megnézegettem a képeit. Volt rajta feleség, kislány - meg valami furcsa szék. Ahogy jobban megnéztem, hogyan folytatódik a támla mögött, rájöttem, hogy kerekesszékben ül... utánaérdeklődtem, pár éve munkából hazafelé ökörködtek, és ráborult a traktor.

Ott van aztán János, akit még asse tudom, hogy becéznek. Tipikus nyominger évfolyamtársam volt a jogon, egyre seggesedő barátnővel... most nézem az üzenőfalon, ahogy osztja a joghallgatókat. Benn maradt a karon tanársegédnek, és megint bebizonyosodni látszik, hogy a legfrusztráltabb egyetemistákat nem szabadna felvenni oktatóknak. Mert torol, mert kompenzál...

De fura még látni a ritkuló hajat, a növekvő pocakot, vagy éppen a "kikupálódást"... geekből judomester, matekzseniből atomtudós. Aztán van olyan általános iskolai osztálytársnőm, aki egy egy túlsminkelt lány fotója alá írta, hogy "a párom". Mások pofátlanul hazudnak, mintha érettségi találkozón lennének :) a buzik meg nőkkel készült fotót raknak fel, hátha, a csúnyák össze-vissza variálják a fotókat, a bunkó pasik pedig önkritika nélkül raknak fel félmeztelen fotókat.

A legfurább élményem azonban egy óvodai jóbarát megtalálása volt. Emlékeztem a nevére, okos, értelmes kisfiú volt (akárcsak szerénységem), de kb. 4éves koromban elköltöztünk, és azóta se láttam. Most megtaláltam, valami élelmiszer-mikrobiológus lett belőle, meg biotechnológia, meg mittonén, egyetemen tanít, de nem merem bejelölni... mit írhatnék neki? "Szia, Tamás, Zoli vagyok - emlékszel, hogy 24 évvel ezelőtt milyen jót játszottunk a kis műanyag repülőkkel?"