zoli voltam

Konyhatuning és Björkteknőc

2007. május 28. - zoli vagyok

melegítőVégre van mikrónk. Férfiasan bevallom, majd' beszartam, mire a parkolóból a legfelső emeletre fellépcsőztem vele - de megérte. Volt ma még finom ebéd, némi takkerolás, találkozó egy régi baráttal, és hoztam fagyit is Björknek. Mert megérdemli.

Kell a mikró. Meg lehet lenni nélküle, vizet a gázon, kaját a sütőben vagy kisláboskában melegíteni - de azért ez a gyorsabb, egyszerűbb meg minden. Mikor tavaly novemberben infarktust kapott a mikróm, rögtön újat akartam venni, de aztán megoldottam nélküle az életet... most viszont, hogy egy csodásan és gyakran főzőcskéző csajom van, valamint rutinná lett, hogy reggelente itthon, és nem a munkahelyen teázok, jól fog jönni az új gép.

Ebédre Björk finom bolognai pennét csinált - amilyet csak ő tud. A bazsalikomot az ablakban növekvő-virágzó növénykénkről szedtük... finom volt. Aztán pakolásztunk meg takkeroltunk (én visszafogottabban), mosás meg minden - közben meg meló, mert persze az mindig van. Telefonon, neten, akárhogy. Mindig hívnak :( de pont végeztem fél4re, és el tudtam indulni, mert várt egy régi barát, akit kurvára régen nem láttam már, pedig. Incognito, ahogy szokásos nálam, limonádé, naná. Visszafelé meg hoztam nekünk fagyit, és megettük és finom volt.

Egyébként nem kapcsolódik ide, de el kell mesélnem... Björk, mikor kicsi volt, kábé 4-5 éves, egy kempingszékben üldögélt - tudjátok, olyan típusúban, ami házasságokat tett tönkre, miután a strandon fél órát állt a család, és apu nem tudta fellállítani. Mármint a széket (igen, azon is tönkre tud menni egy házasság, ha más nem áll).

Szóval ilyen labilis cucc volt, amit összerakni nehéz, ámde könnyen szétcsúszik. Mikor pedig a kicsi Björk előredőlt, a szék megbillent, és a hasraeső kislányra csukódott, amit Björk úgy kommentált, hogy:

- Jaj, teknősbéka lettem!


Ui: Jut eszembe, retro! Sétáltunk tegnap az Andrássyn, és láttam egy cégért - ha munkahelyet akarsz változtatni, hozzájuk mindenképp küldj motivációs levelet! :))))

Nomen est omen:

 

mesterségem címere