zoli voltam

King for a day, fool for a lifetime

2007. június 08. - zoli vagyok

werbung Affene se gondolta volna. Pár napja kikerült az egyik bejegyzésem a subba-ra, és most elszörnyedve nézem a blogstatisztikát: tegnap annyi látogatóm volt, hogy Széles Gábor lassan lecserélhetné a Magyar Hírlapot a jekyllblogra.

(oké, nem is: a Magyar Hírlapnak még kétszer annyi olvasója van, mint nekem. Még. Mondjuk kíváncsi vagyok, ha kicsit promóznám is az oldalt, le tudnék-e nyomni egy országos napilapot olvasottságban. Én, a kis notebookommal meg a hülye történeteimmel).

Sokan pl. levélben küldték el egymásnak a bejegyzés linkjét, sok volt a hivatkozás freemailről, meg lovebox meg ilyenek. Fene se gondolta volna, hogy ez így végigszalad… webkettő.

Az meg pont a webkettőségből adódik, hogy néha vannak pontatlanságok a szövegemben, téves- vagy félinfók, pongyolaságok is akár. Egy blogba, főleg egoblog témakörben az ember ugyanis nem feccöl olyan melót, hogy pl. oknyomozzon. Rendesen (tehát egy újságnál) a múltkori téma úgy működne, hogy felhívják az érintetteket, meg mellé kis MAHASZ-adatok, sporteredmények, satöbbi. De ez egy blog, ahol naponta 20-30 percben leírok valamit, ami épp a fejemben van. Alaphangon kíváncsi rá párszáz olvasó, akinek ez és így kell… csak most épp behúztunk még néhány ezer új olvasót :) Kérdés, mennyi marad. Hülyeség talán, de ez itt egyébként nem akar „nagy blog” lenni. Ez itt az én kis békés szigetem.

Mondok példát.

nyálas, nem baj Múltkor Björkkel Békásmegyeren sétáltunk, fenn a hegyen, ahol nem jött szembe autó és a házak kertjében le van nyírva a fű, ahol a garázsok vannak a ház tetején, és a lejtőn a a ház többi része, ott volt olyan, hogy kiraktak a kerítés elé nagy vázákban virágokat. Nem ült mellette néni, hogy győzködjön, vegyek virágot, különben éhen fog halni, vagy elhagy az én szerelmem. Nem ült kinn senki. Kiírták egy papírra, hogy mi mennyibe kerül, meg azt, hogy „a virág árát kérem a postaládába dobni”. És kész.

Értitek, ugye? Na, ezt a világot szeretném én is, és erre törekszem a blogon is, ami vagyok. Nem magyarázom.