zoli voltam

Divatrendőrség

2007. június 11. - zoli vagyok

Szolgálunk és védünk. Csinosan.A rendészet válságára a Divatrendőrség (Fashion Police) a megoldás – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Takács Albert, az új igazságügyi és rendészeti miniszter.

Mint a Színes Bulgár Lap megtudta, a legnagyobb titokban, egy hónapja kezdte meg működését a rendőrség új alakulata, a Divatrendőrség. A tárcavezető szerint az eltelt időszak bebizonyította: az új rendőri alakulat olyan hiánypótló, az európai kultúrába szervesen illeszkedő feladat- és hatáskört lát el, mely alapjaiban képes a rendőrségről kialakult képet megváltoztatni.

- A lakosság bizalmát vissza kell szerezni! – szögezte le Takács Albert. – Az emberek a kormánytól várják a választ, hogy mit vegyenek fel a leértékelt Prada topánkájukhoz, visszajön-e a divatba a military, vagy nem kenődött-e el a szemfestékük. Ezekre a problémákra egyértelműen a Fashion Police a megoldás.

A Színes Bulgár lap akció közben is megleste a divatzsarukat. A rózsaszín villogóval felszerelt rendőrségi limuzin személyzete épp a körúton intézkedett egy nyilvánvaló divatsértés ügyében. A szolgálatvezető pici varázspálcával koppintotta végig az ízléstelen elkövetési tárgyakat:

- Ekkora popsira nem húzunk farzseb nélküli farmert, te kis cúna! És hajad? A hajacskád, mííííí? Talán az elfelejtett lányzenekarok jubileumi találkozójára készültél ezzel a melírral, te kis bébiszisztersz? A pasid meg sürgősen vágja le a harcsabajszát, vagy bírság lesz a vége! És jajajajaj, hát itt egy bőrmellényt látok! Micsoda, hogy műbőr? Személyi igazolványt, jogosítványt, forgalmi engedélyt kérek! A Jeans Club törzsvásárlói kártya birtoklása pedig már önmagában szabálysértési eljárást von maga után…

Lapunk a miniszterelnököt is megkérdezte az új rendőrségi szolgáltatásról.

- Igen, megcsináltuk! Eddig mindig tőlem kérdezték, hogy „miniszterelnök úr, drága Feri, te selyma, hát mit vegyek fel este az Operába?” Amire én mindig azt feleltem, hogy „lári-fári, te kis lotyaszájú, hát nézz körül a szekrényben, és kapjál ki egy Guccit!”. Ennek most vége! Felkészült szakemberek járják a várost, és segítik a lakosság öltözködését! Nem fordulhatunk vissza! Most, hogy ezek a derék legények megfoltozták még anyám, Katus 30éves, bazsarózsás otthonkáját is? – tört ki őszinte zokogásban Gyurcsány Ferenc.

Az ellenzék spirituális vezetője azonban egész másképp látja a Fashion Police kérdését. Orbán Viktor a Színes Bulgár Lapnak nyilatkozva a kormány pazarló politikáját ostorozta:

- A plebejus politika, tisztelt hölgyeim és uraim, nem ilyen úri huncutságokra épül. A Metro áruház ruházati osztálya minden igényt kielégít, én is ott vettem a kockás zakóm meg a bojtos sapkám. A divatozó csendőrség (mi csak így hívjuk, kedves barátaim) ötlete is megmutatta, hogy ennek a kormánynak mennie kell. Gyurcsány Ferenc hazudott, és ennek az árát fizeti a vásárló tömeg hétvégén, mikor önpusztító rohamban vásárolja a Váci utcában a kasmír pulóvert. Mi, idősebbek már azt is nehezen értjük, mikor a fiatalok a hajukat géllel pomádézzák, meg kakastaréjba munkálkodják. Holott a plebejus magyar hajnak nőnie kell, vállig, mint Kövér Lászlóé, és ha a szemünkbe lóg, akkor mi, plebejus kereszténykonzervatívdemokraták hajpántot rakunk bele. Bizony, tisztelt hölgyeim és uraim, mi az eredeti, magyar plebejus megoldással, hajpánttal élünk. Hajráf, Magyarország, hajráf, magyarok!

 

halmazati bűncselekmény