zoli voltam

zsarumagazin

2007. június 21. - zoli vagyok
Rögzítsük a szomorú tényt, hogy ma éjszaka nagyon horkoltam, (mint az a helyszíni beszámolóból kiderült) aztán blogoljunk.

Először is az van, hogy növekvő értetlenséggel figyelem ezt a Zsanett-ügyet. Eddig azért nem is írtam róla, mert nem akartam hasonlóan elhamarkodott módon véleményt nyilvánítani, mint anno a "buszon leszúrt Józsika" ügyében. Attól tartok egyébként, hogy ahogy akkor, úgy most sem fogjuk soha megtudni, mi történt valójában.
Egy azonban biztos: mindenki rondán leszerepelt, legyen az rendőrségi vezető, jobb- vagy baloldali politikus, és az ezeket kiszolgáló újságíró. Ami a leggusztustalanabb volt nekem, az persze a zsaruk kezdeti reakciója - és éppen ezzel baszták el az ügyet a legjobban.
Mert mit mondtak az ügy elején? Hogy bárcsak lenne annyi rendőr, hogy ötöt rakhassanak egy autóba - aztán kiderült, hogy igenis öt REBISZ-es ült a kocsiban. Meg az ostoba hatósági reflex: még semmit nem tudtak az ügyről, de már a hamis tanúzás következményeivel riogatták a csajt. Lehet, hogy hazudik, de előbb talán nyomozzunk egy kicsit, nem?
Fingom sincs, megdugták-e a csajt, és ha igen, akkor akarata ellenére történt-e a dolog. Egyet tudok: az a rendőr, akit az én nem kevés adóbefizetéseimből pénzelünk, akinek az a dolga, hogy betartassa a törvényeket, az százszorosan köteles ezeket a törvények betartani. És ha csak megneszelem, hogy át akar vágni, hogy megakadályoz abban, hogy megtudjam, követtek-e el rendőrök bűncselekményt, akkor azt a rendőrt picsán kell rúgni, kibaszni a testületből, örökre.
Ilyen szempontból tehát nem is fontos, ki kit dugott és miért. Az a fontos, hogy a zsigeri reakció a tagadás, a ködösítés és a fenyegetőzés volt - és én momentán nem ilyen rendőrséget képzelek el egy demokratikus jogállamban.
Apropó: nemtom, itt az új blogon akarok-e közélettel, politikával foglalkozni, az előzőből ezt ugye totál kizártam. Meglátjuk még...

Azt még fontos elmondani, hogy ma Björk nagyon finomat főzött. Farfalle Alfredo módra.
Meg fogok hízni gecimód.