zoli voltam

Jézusfazék

2007. június 24. - zoli vagyok

"Vegyétek és egyétek, mert ez a forró levegő-keringető rendszer az ételt ropogóssá teszi..."
Björk kapcsolgatja a tévét - a fenti mondat egy istentisztelet és egy tévéshop összekombinálásából keletkezett...
Hehe. Jézusfazék.

Arra jutottam, egyébként, hogy Lola nem is olyan gáz. Aki nem tudná: van egy valóban tizenéves magyar énekes lány, akit manapság már picit profibban menedzselnek, mint akár az elődeit (nézzük meg, szegény Szandi lett az első magyar michaeljackson-szindrómás pszichopata), akár őt magát pár éve. Eredetileg ugyanis nem korosztályi célcsoport volt, ennek megfelelően majdnem bele is állt a földbe a kislány karrierje - de még időben váltottak, így ki tudott derülni, hogy bazeg, Lola télleg tud énekelni, meg egy kedves, normális lány lehet. Ja, és felöltöztették rendesen, meg pozícionálták, hogy akkor énekelj a kamaszoknak. És lőn.
Maradva az éneklő lányoknál, előre szólok, talán még nem késő, hogy ne, kedves Tímár Péter, ne, kedves Kern András, ne csináljátok meg ezt a filmet Oláh Ibolya életéről. Lófasz se fogja megnézni, komolyan. És joggal, mert szar lesz. Szar volt a Le a fejjel, szar volt a Csudafilm, mostanában csak szart csináltok, holott régen (húsz éve) jót is tudtatok. Lécci, ne.
Oláh Ibolya is szar. Sőt, ha már így belelendültünk, Rúzsa Magdi legújabb száma is szar.
Caramel meg jó - és ebben a hármas összevetésben is látszik, miről beszélek, mikor "zenei intelligenciát" követelek az énekesektől.


Björk viszont épp kínai evőpálcikákkal dobol a lapockámon, és azt követeli, hogy írjam meg, hogy gonosz vagyok. Hát legyen:
  1. gonosz vagyok, mert szóvá tettem, hogy a folyosón mindig megáll az ablakok előtt, és megnézi magát.
  2. gonosz vagyok, mert szóvá tettem, hogy Ciprus lakása előtt is mindig megáll, és mindhárom ablakon megpróbál belesni.
  3. gonosz vagyok, mert szóvá tettem, hogy még ezek után se jutunk el az ajtóig, mert meglát egy cicát, vagy egy galambot a tetőn, esetleg egy darut a szomszéd építkezésről, és azt is meg kell nézni.
Émmeg ott jövök mögötte, és mondjuk nagyon kell pisilnem, vagy leszakad a karom a nagy szatyroktól, esetleg sietnem kéne, mert meló van. De nézelődünk. Björk szerint ugyanis a virágnak megtiltani nem lehet.

Zárásképp, ha már popzenéről értekeztünk, következzen a Rippel fivérek elfeledett slágere - mielőtt még egymást emelgették, popzenei karriert terveztek. Íme a klip: