zoli voltam

Szomszédok (hüvelygomba helyett)

2007. június 25. - zoli vagyok
Az történt, hogy Tóta W. megírta, amit én is akartam... pedig el akartam hosszan merengeni azon, hogy télleg muszáj-e a reklámokban állandóan szarni, hugyozni, menstruálni meg gombásodni.
Megjegyzem, ennek a szörnyűségnek az előfutára egy Ambi-Pur reklám volt, páran biztos emlékeztek: kisfiú ül a bilin, nagy fingáshang - és a mellette ülő kutya rövid szimatolás után eloldalog ("Ambi-Purral mindez virágillat - de Ambi-Pur nélkül...")

Úgyhogy akkor beszéljünk a hüvelygombáról a szomszédaimról. Nem mindegyikről, csak akiről van mit.

Mint tudjátok, jobbra lakik Ciprus, aki ciprusi (bahh, meglepődtetek, mi?), állatorvosnak tanul, és meleg. Az ízlése úgy zeneileg mint párválasztásában igen hullámzó színvonalú – volt már itt pufi angol egyetemista és anorexiás, hidrogénezett-kakastarajos poszt-nyunyó is. Hű társa a kis fekete mopsz, akire rá-rákiabál hogy „láisz!” meg „elá!”, és akkor csöndben marad. Valami híres ókori prostituáltról nevezte el.

Balra Imre. Középkorú, pocakos, őszes csöndes csávó. Csendben él, rengeteg virág van az ajtaja előtt, szépen gondozva. Felesége, gondolom, nincsen (asszem, elég PC voltam).
A sarokban egy néni lakik, aki néha elmegy az ablak előtt, a lépcsőfordulónál pedig fogalmam sincs, hogy ki. Szemben szintén egy csöndben élő pasi, szintén 30-40 közötti, Björk szerint úgy néz ki, mint egy pedofil pizzafutár. Baj nincs vele, max, hogy nincs függöny a konyhájában, és néha… khm… nem öltözik fel rendesen.

Na, jöjjön a nemszeretem rész.
A másodikon, velünk szemben laknak Kutyahugyoztatóék. Öreg mama, kigyúrt fia (asszem), és egy borzasztó pincsi. Idegbeteg, és szerintem évek óta nem jutott le az emeletről. Hugyozni-szarni kell a kutyának? Kiküldik a gangra – pincsi meg rohan, ugat és ürít. A fal mintegy húsz centi magasságig konkrétan kutyavizelettől rohad azon a szinten. Nem csak az ő lakásuk előtt; körbe, az egész szinten.
De nem szólnak nekik, mert a második emelt egy nagy, szerető kommuna. Nem szólnak azért sem, hogy most zajlik valami felújítás, amit kizárólag hétköznap sötétedés után, illetve hétvégén tudnak végezni. Fúr-farag-kopácsol, hogy száradna le a pöcse.

Szerintem egyébként azon a szinten Szőröshátú Bandi lehet a főnök. Kulcsa van több lakáshoz, és be-bejár minden helyre. Trikóban vagy félmeztelenül vonul, és akkora szőr van a hátán, meg a vállán, hogy egy egész osztály gyakorolhatna rajta a fodrászképzőben. Bandi egyébként csúnyán szokott beszélni a feleségével, amit bizonyára valami intellektuális fölény indokolhat, legalábbis Bandi arcán általában az „én vagyok a legokosabb” arckifejezés látható.

Alattam valami Laci lakik, de róla nem sokat tudok. Legutóbb a csaja nagyon sikítozott éjszaka, meg volt valami csattogás, meg „ne sikítsd, bazmeg”, de mikor kimentem, a gangon álló néni megnyugtatott, hogy „jaj, hát ezek csak a Laciék”. Aztán ezt még fél órán keresztül beszélte meg a szintén a gangon állomásozó Bandifeleséggel. Éjfélkor, hangosan. Egyébként is az a legzavaróbb, hogy az egész második emelet a gangon lakik, ott éli a társadalmi életet. Én nem tudom, lehet hogy csak elfogyott a kávé, és nem tudják behívni egymást, de akkor is…

A lentebbi lakókról nem sokat tudok. Egy jutott még eszembe: egy nagyseggű, szőkített csaj, aki a legutóbbi lakógyűlésen közölte, hogy ő inkább leszerelteti a vízórát, mert amíg nem volt, addig egy 10 köbméteres átalányt fizetett, most meg rendszeresen 11-12 köbméternyit mér az óra. És akkor neki jobban megéri, ha nincs vízóra.
Szőröshátú Bandi helyeselt, émmeg nem akartam szívózni, hogy „ugye tudod, kedves Aranka, most épp azt jelentetted be, hogy azt szeretnéd, mi fizessük ki a jövőben azt a plusz 1-2 köbmétert?”