zoli voltam

Igazi profik!!!

2007. június 29. - zoli vagyok
Kedves college, megint nincs igazad. Te egy kis amatőr zenész vagy, de majd mutatok én neked profikat.Segítségünkre lesz ebben Szirmai László,  aki a Hungarokoncert "directora" (micsinájjak, ő írta így).

Az Országos Szórakoztatózenei Központ, ahogy már a neve is jelzi, egy olyan komoly, megbízható intézmény, amely nem enged teret mindenféle tingli-tangli, másodlagos frisseségű, alacsony színvonalú zenei hülyöngésnek. A továbbiakban az ő honlapjukról hozok példákat a profikra, hogy college is elszégyellje magát.

Kezdjük rögtön Demeter Ágival, aki táncdal-musical-magyarnóta és operettfelelős, és egyben a Hungarokoncert organiser managere, ahogy azt a honlap hírül adja. Demeter Ágit jómagam leginkább egy főiskolai kolesz évzáró bulijára küldeném áriázni, ahol a betépett magas- és mélyépítők jól megcsöcsörésznék.

Szintén profik, papírjuk is van róla, ezért csak a legmélyebb tisztelet hangján említhetők meg - csodáljuk meg együtt a Tarnai Duó fényképét. Képzeljük el, ahogy otthon a kis Tarnai Zsolti kérleli őket, hogy "Apu, anyu, lécci, ne égessetek, tegnap is kirakták a gimi faliújságjára a fotótokat! Miért nem mentek vissza az ABC-be dolgozni, ahol megismerkedtetek?"

De példát vehetnénk Henk Marikáról is. Ez a díva már akkor hivatalos előadó volt, mikor még Rákosi pajtásnak se jutott mikrofon. Több tehetség van a visszereiben, mint másoknak az egész nemtommicsodájukban. Nincsen buli nélküle! (meg a járókerete nélkül)

Aztán itt van az Andromeda együttes és az ő vaníliazakóik, mindkettő 1981-ből. Ez egy együttes. Őket kell a kirakatba rakni, példáként, hozzájuk kell felnőni, kedves college! Jössz itt a hülyeségeiddel, hát naná, hogy amatőr vagy! Ezek itt iskolázott, papíros zenészek, voltak már a Zenés Ajándékkosárban, és talán még az Önök kértékben is! Akkor mit akarsz, te béna? Majd ha Budapest tévében telefonon kérik, hogy "adják le college-től a Sárgul már a kisangyalom című dalt" vagy "tessék szíves a college elénekelni a Kerekeskútba fulladt a polgámester kezdetű nótáját, küldöm Bakonybélbe Jusztinának", na akkor majd profi leszel!

Ui: ha a Hungarokoncert honlapján a kis kazetta-jelre kattintotok az előadók mellett, meg is hallgathatjátok, milyen is az igazi jó zene. Nem az ilyen modern értéktelen dolgok, amik manapság mennek, pfuj.