zoli voltam

Jobb, mintha ölne vagy rabolna

2007. június 30. - zoli vagyok
Nemrég volt a hírekben, hogy Mélykúton, afféle modern rabszolgaként tartott egy csávó két másikat. Autóbontásra vette fel őket, majd bezárta, éheztette és verte a két férfit. A faluban senki nem nyilatkozott, kivéve az egyik szomszédot, aki szerint "én becsülöm azért, amit tett, mert jobb, mintha ölne vagy rabolna".

Nem vicc. Sokszor találkoztam már ezzel a magyarázattal: betörte az ajtót, szétverte a berendezést, kiverte a fogát a gyengébbnek valami tuskó állat, majd kifejtette (esetleg valami hasonszőrű védte így), hogy "legalább levezette a mérgét", meg "jobb, mintha embert ölne vagy rabolna". Elvette a gyerektől a mobiltelefonját - "mér', jobb lett volna, ha meg is veri?!"

Hát a lófaszt, kedves barátaim. Egyrészt, az ilyen barom akkor fogadja el, ha mandulaműtét helyett levágják a faszát, mondván, szíven is szúrhatták volna a szikével, esetleg a kirendelt borjúbécsi helyett örüljön a tál gőzölgő ürüléknek, mert zsilettpenge is lehetne, amit lenyeletnek vele. Fogadjon el bármilyen inzultust, szó nélkül tűrjön minden, a sérelmére elkövetett bűncselekményt, merugye' súlyosabbat is elkövethetnének ellene.

Másrészt meg kikérem magamnak, hogy bárkinek joga legyen "levezetni a mérgét", vagy bűncselekményeket elkövetni a többi ember kárára. Nincs ilyen felhatalmazása senkinek, csupán azért, mert százhúsz kilós és ostoba. Egyébként a "méregkitöltők" véletlenül épp csak akkor nem tudják visszatartani magukat, amikor nincs náluk nagyobb a helyiségben...

Remélem, legközelebb a kedves szomszédot fogja valaki "úri csicskaként" tartani - és majd azt is "tiszteli, becsüli", mert nem ment el lopni vagy rabolni, csak őt veri és tartja bezárva. Hülye paraszt.