zoli voltam

Ön dönt: iszik vagy vezet

2007. július 04. - zoli vagyok
Az egész arról jutott eszembe, hogy a reggeli energiaital mellé általában TV2-t adagolok. Mokka, meg Tények Reggel. Na, a ma reggeli hírolvasó fiatalember egy nagyon élménydús éjszakán lehetett túl - hangja semmi, a reakcióideje mint egy teknősé, és szerintem két bejelentkezés közt kiment hányni a WC-be.

Ami nekem tökre rendben van, egyszer élünk, meg így is ezerszer jobb volt a Napkeltés megoldásoknál. Egyébként meg a kemikáliákkal dúsított mulatozás még a mi daninknak is mindig jót tett tévészereplés előtt - nem hadart, nem csapongott stb. Apropó, ugye észrevettétek, hogy a mi danink újra blogger? Fog írni a főzésről, meg minden.

No. Visszatérve a hírolvasók tudatmódosító-fogyasztási szokásaira, a leggyengébb láncszem a történetben továbbra is Pálffy Borgőz Pista barátunk. Szomorú azt figyelni, ahogy az elkent mondatok között muslincák köröznek, és a TV2-től nagy fizetéssel átcsábított csodafegyver majd' kidől a pult mögül. Amivel ugyanaz a gondom, mint pl. Havas Henrik vagy Verebes István műsorvezetésével - hogy lennének talán olyan tehetséges fiatalok, akik ezt ezerszer jobban csinálnák. És ha be is basztak előző este, még bírják a gyűrődést annyira, hogy ne attól kelljen félni, a közel-keleti olajválság mellé egy kiadósat böffentenek, beterítve a súgógépet.

Kicsit olyan ez, mint amikor nem vesszük tudomásul, hogy a hiánygazdálkodásban ünnepelt színészek/színésznők mára elkoptak, unalmasak, faszom. Az a tuti recept, hogy egy vígjátékban szerepeljen a Bajor-Hernádi-Gálvölgyi trió, és majd jót röhögnek az emberek? Lófaszt, ezeket a filmeket már senki nem nézi meg. Az a tuti recept, hogy legyen heti 18 óra rádiókabaré Farkasházy Tivadarral (felolvas a Bajor-Hernádi-Gálvölgyi trió), mert milyen jókat röhögtek ezen 1983-ban? Lófaszt.

Kéne itt is egy tabula rasat (vagy ahogy a Fradi nemtomhányadik vezetője mondta, "tabula rázást") csinálni. Tessék nyugdíjba menni, esetleg az elvonóba. Vagy legalább megkeresni, mi az, ami még jól áll és jól megy, és azt nyomatni, a többit meg hanyagolni.

(Múmiák!!! - tör fel a nosztalgia tudathasadt személyiségem Rogán-feléből).


A humor nagyágyúi