zoli voltam

Főleg fiatalok

2007. július 21. - zoli vagyok
Tegnap a tv2 rakta helyre azt, ami már napok óta idegesített. Mióta ez a kánikula van, állandóan azt hallom, hogy "eddig X ember lett rosszul a meleg miatt - főleg fiatalok!".

Valami hülye ugyanis egyszer ezt lenyilatkozta, és azóta ezt szajkózza Máté Krisztától Dobson Tiborig mindenki. Olyan kikacsintással, olyan bezzeges rácsodálkozással, tudod, hogy "no lám, hát ezek a mai fiatalok, ezek papírból vannak, bezzeg a stramm nyugdíjasok, azok milyen jól bírják!!".

Főleg fiatalok. A faszomat, azt. Esetleg nézzük már meg, hogy mit csináltak ezek a fiatalok...  mondjuk dolgozni mentek, hm? Mer' oké, ha ők is otthon tudnának maradni, mint a nyuggerek, ha nem kéne kimenniük a kánikulába, esetleg ők se lennének rosszul.
Főleg fiatalok. Esetleg nézzünk egy olyan statisztikát is, hogy az otthon hűsölő öregek és fiatalok közül milyen arányban lettek rosszul.

Ja, és hogy rakta helyre ezt a tv2? Tegnap, a Rolling Stones-koncert előtt bejelentkező riporter közölte, hogy a szervezőknek egy plusz veszéllyel is kell számolnia, mert az együttes rajongói közt sok az idősebb ember, akik nehezebben bírhatják a meleget.
Riszpekt.

Egyébként én továbbra is kánikula-rajongó lennék, de Björk nem szereti ezt az időt, ergo most tudathasadt vagyok. De ilyenkor mindig arra gondolok, hogy én meg mennyire rosszul szoktam lenni a hidegtől, télen, úgyhogy várunk. Oké, a 40 fok már télleg Sztahanov, ámde! Itt hívom fel az időjárás figyelmét, ahogy azt minden éven ilyenkor teszem, miszerint:

- Kedves Időjárás! Látjuk, mire vagy képes. Látjuk, hogy tudsz rendes, sőt, rendkívüli nyarat produkálni. Ezért felhívom a figyelmed, hogy augusztus 8-15 között Sziget lesz, és kurvára unfair lenne, ha azt meg valami esős-viharos, 15 fokos angol idővel kellene végignyomni. Úgyhogy tartalékold be a forróságot, és akkor hajrá!!!

Köszönöm.

A végére meg egy nyári klip, amiben főleg fiatalok. Aktuális kedvenc.