zoli voltam

Enni jó, Laci bácsi rossz

2007. július 22. - zoli vagyok
Ha Björk főz, akkor ott főzve van. Ma pl. csíkokra vágott csirkemellet sütött, mellé pedig sajtkorongos salátát csinált. Ez nem egy receptblog, úgyhogy csak jelzem, hogy nagyon finom volt, és kábé úgy készült, hogy kis sajtkorongokat formázott, amiket sütőpapírra, azt sütőbe, meg salátát forrázott, és volt kakukkfű is valamelyikben. Na, ez volt a húshoz. Jó nekem, mi?


A saláta


Az asztal

Lost
Gasztronómiáról szólva, Björkkel kórusban szoktuk szidni a tévés szakácsokat, különös tekintettel Laci bácsira.

Laci bácsit, azt valaki itt felejtette nekünk. Mikor belekezd egy mondatba, mindig erőt vesz rajtam az aggódás: vajon be tudja-e fejezni, és lesz-e bármi köze a végének az elejéhez?

Laci bácsi kábé ezerkilencszáznyolcvanban él. Múltkor finom "tarka-barka pohárkrémet" csinált. Tudjátok, ez az a cucc, amit a SZOT-üdülőben az üveg alól lehetett elvenni, mikor sorbaálltál a műanyag tálcával a menüért.

Laci bácsi ételeit bizonyára szívesen kanalazgatták húsz-harminc éve a nálunk urizáló keletnémetek, de ma már kicsit olyan... olyan béna. Mint Aradszky Laci bácsi, mikor 70évesen kiperdül az Őszi Napfényes Évgyűrűk öregek otthona parkettjáre, és elpléjbekkeli, hogy nemcsakahúszévesekéavilág. Már vagy ötven éve, mi, fater?

Én nagyon tudom utálni a dolgokat, amik "úgy maradtak". Érthetőbben: ami a hiánygazdálkodás pótmegoldása volt, az most menjen szépen vitrinbe, néha nézegethetjük, de nehogymá' az rozsdállkodjon itt nekünk... Tudjátok, mikor azon kattog valaki, hogy az ő valamikori műsorának 83%-os nézettsége volt. Mikor is, Bandi bátyám? 1985-ben? És hány csatorna is volt akkoriban? Ja, hogy nem az a fontos, persze.

Aztán aki meg geci, az jól rájátszik erre. Hogyne Bandikám, az volt a jó világ, a kockaladával meg a téjeszcsével, az kéne most is... na, itt írd alá.


Egyebekben pedig
Tegnap találkoztunk a fürdőgatya-vásárlás előtt álló gonzival, tegnapelőtt meg a fogyókúra előtt álló college-dzsal. Szombaton meg évibuli lesz, amin jelen állás szerint részt is veszek.
Addig viszont szopóág, csökkentett létszámmal működünk majd a jövő héten - rajtam kívül csak olyan kolléga lesz az irodában, aki múlt hónapban még nem itt dolgozott. Izgi lesz :(