zoli voltam

Tanácsok nagyvárosi bunkóknak és pitiánereknek

2007. július 29. - zoli vagyok
Ha szeretnél markánsan pitiáner lenni, ne vegyél újságot. Állj meg a SPARban az újságos polc előtt, fordítsd keresztbe a bevásárlókocsidat, és szépen, komótosan olvasd ki az újságokat. Bónuszpontért minden lapozás előtt alaposan nyálazd meg az ujjad, az újságot pedig gyűrötten rakd vissza - és ne a helyére!

A metróban a mozgólépcsőn mindig egy másik ember mellé, szorosan balra állj - ha nincs más előtted, akkor pedig középre. A lényeg, hogy aki esetleg sietne, még véletlenül se tudjon melletted elmenni.

Az ingyenes METRO-újságból minimum hat-nyolc darabot vegyél ki a tartóból. Egyet olvass el, a többi pedig minél látványosabb helyen hagyd összegyűrve.

A napraforgó héját a szemetest kivéve bárhova köpheted.

A mobiltelefon arra való, hogy a villamoson a haveroddal egymásnak zenéket mutogassatok. Hangosan, mert úgy a jó.

Amiért nem kell fizetni, azt hazaviheted. A szabadtéri koncertek ülőpárnáiból annyit, amennyi a hónod alatt elfér.

Mégse kell az a húsz deka felvágott, amit a hentespultnál kérték? Tedd be a fagyasztott cuccok közé, a félig megivott kóláddal együtt! (Bolti eladó vagy, és találtál húsz deka felvágottat a mirelit csirkelábak közt? Tedd vissza a párizsik közé, valakinek jó lesz az is.)

Azt, hogy mit akarsz enni a mekiben, elég akkor eldönteni, mikor te kerülsz sorra a pénztárnál. Beszéld meg hosszan a pénztáros csajjal. Úgyis sajtburger menüt fogsz enni, mert a többit nem ismered.

Ha van bárhol egyautónyi hely, beparkolhatsz. Ha két autónyi, akkor beparkolhatsz keresztben.

Nem kell megvárni, míg leszállnak a buszról - indulj csak el felfelé a lépcsőn, van még másik ajtó is, ahol leszállhatnak. Maradj is ott az út végéig, hiszen mondom: van még másik ajtó is, ahol leszállhatnak.

A mozi egy társasági esemény. Csönd van, kényelmesek a székek: dumcsizzatok egy jót a haverokkal! Egyébként is, sokkal jobb poénokat tudtok kitalálni, mint a forgatókönyvíró: a kellő pillanatban ezeket osszátok is meg a többi nézővel.

A lakásfelújítást érdemes fusiban végeztetni, jön a sógor, rokon, koma és jóbarát: essetek neki a falfúrásnak este hétkor, nyomassátok a körfűrészt szombat reggel, majd beszéljétek meg mindezt a gangon, jó hangosan, vasárnap este. Vidd ki a kutyát is, hadd ugasson.

Ja, és csak ügyesen! Sokan vannak már odakinn, akiknek mindez csuklóból megy...