zoli voltam

Mert hülyén csinálod, azért

2007. augusztus 02. - zoli vagyok
Mit sem szeretek jobban, mint mikor azok mondják meg nekem a tévéből (katedráról, satöbbi), hogy mennyire ostoba és műveletlen vagyok, akiknek pl. az lenne a feladata, szakmája, stb., hogy okosabb legyek.

Én, meg "a fiatalok", így, cuzammen.
Volt ma reggel a tévében egy néni. Szomorú és felháborodott néni, aki azon villámlott, hogy ők felmérték, mit tudnak, mit ismernek "a fiatalok".

Az jött ki, hogy ismerik a teszkót meg a plázát, de nem ismerik a faszomtuggya melyik boldogasszony templomot.

Szörnyű.

De az van ám, egyébként, kedves néni, hogy "a fiatalok" nem spontán mennek a plázába. Nem "véletlenül". Hanem azért, mert jó a píárja. Megnézték, mi tetszik "a fiataloknak", megnézték, hogyan lehet megszólítani őket, mitől lesz kívánatos a pláza.

Hogy tetszik mondani, Aranka néni? Hogy Kölcseynek meg Petőfinek nincs píárosa?
Hát az a sok pedagógus, az mi a tököm?

Persze, lehet úgy is, hogy bemagoltatjuk a gyerekkel, hogy 1839. novemberében hol volt éppen Petőfi. Meg hogy mit jelent a verse, "mire gondol a költő". Rengetegen fognak érdeklődni.

Mit sem szeretek jobban, mikor irodalomtanárok morcoskodnak, hogy nem olvasnak könyvet "a fiatalok". Olvasnak azok, Aranka néni, heripottert. Mert annak jó a píárja, teccikérteni. Amit meg magácska javasolna, azt nem olvassák. Mert nem jól teccik javasolni.

Mert hülyén csinálod, azért.

Ui: van az is, pl. hogy kitalálják, hogy a hanák ne feküdjön a padra. Oszt ezt úgy akarják megoldani, hogy feldarabolják a padokat, és karfákat szerelnek rá. Jól mondod, bizony, ezt is hülyén csinálják. Az alábbi képet ma reggel fotóztam a Blahán: