zoli voltam

Holnaptól Sziget fesztivál

2007. augusztus 07. - zoli vagyok
Hát, drágáim, szégyenszemre nem tudok magamból kiizzadni egy "mikor hol leszek"-programot a Szigetre. Megjegyzem, az elmúlt kilenc szigetem tanulsága, hogy úgyse ott és akkor, szóval szinte mindegy is.Azt persze lehet tudni, hogy szerdán terepbejárás van, megnézem, mi hova költözött. A fix belövési pontokhoz képest (Nagyszínpad, Afrika falu, bazársor, buzisátor) felhúzom a fejemben a térképet, hogy akkor mi merre. Aztán kajateszt, piateszt, WC-teszt. Délutántól lehet csatlakozni, a zajra való tekintettel inkább SMS-ben kérek jelentkezést (vagy ha időben szólsz, nézek e-mailt is).

Lehetne persze sorolni a koncerteket Chemical Brotherstől Faithlessig, Madnesstől Chris Cornellig, az "egyebeket" a buzisátoros pszichoszínháztól a stand-up comedyig, de minek. Ott lesz a zsebemben a programfüzet, ott lesztek Ti meg még sokan mások, aztán hajrá.

Fura. Ez lesz a tizedik szigetem. Az első egy-két alkalom után még lekicsinylően kérdezte a faterom, hogy "mégis, szerinted meddig fogsz te még járni oda?!". Aztán közben elvégeztem egy jogi egyetemet, lett melóm, Pestre költöztem, de az nem igazán változott (miért is kellett volna?), hogy nyáron Sziget. Az öregem se akar (nem is tud) beleszólni - sőt.

Nagyfater is ki volt akadva, mikor a TV2 valamelyik évben már durván vadászta a hülyén kinéző embereket - holott a hetijegy a minimálbér felébe kerül, szóval nem egy klasszik proli hely... volt valami hülye összeállításuk, amikor a legközönségesebb picsákat szólaltatták meg, nagyapám meg háborgott, hogy "jaj, jaj, mégis, hát az ő unokája ne járjon ilyen helyre."
Hát a lófaszt, főleg, hogy ő meg büszkén mesélte, hogyan járt anno kurvázni. Szóval nemár.

Azt egyébként is innen üzenem a tévéknek-újságoknak, hogy legyenek szívesek, ne akarjanak már hírt gyártani. Úgy értem, ne ők találják ki, milyen a Sziget, ne konstruáljanak ál-életképeket, hogy legyen min elszörnyednie Mari néninek Celldömölkön.
Pár évvel ezelőtti élményem, hogy a fotósok körbeállnak egy hülyegyereket, majd mikor mindenki szépen beállt, fényt mért, jó neki képileg, akkor az egyikük intésére a gyerek "spontán" beleugrik a tócsába. Szóval ezt ne, lécci.

Egyébként meg tök jó lesz, naná. Gyertek mind, oszt bulizzunk.