zoli voltam

Élet gáz nélkül 3. - a lakógyűlés

2008. január 18. - zoli vagyok
Na, tegnap lezajlott a gázügyi rendkívüli lakógyűlés. Időutazás, drága barátaim.
Minden archetípus képviseltette magát. Volt ex-munkásőr jellegű, deres hajú szaki, akit csak Elvtársnak neveztem el - de Elvtárs legalább valóban illetékes volt és intézkedett is, köszönet neki. Volt még finnyogó néni, tudjátok, akinek már beállt a szája a görbítésre, és bármiről van szó, azzal kezdi a hozzászólását, hogy "Az nagyon, az biztos nagyon rossz lesz".

Aszongya például, hogy csúnya lesz az új gázcső. "Nagggyon ronda lesz, én tudom!" - így mondta. Kérdem én, van olyan, hogy egy gázcső szép?! "Nézz körbe, Ilonkám, itt az új stelázsi, az meg a nipp-gyűjtemény az almáriumban, és igen, oda is nézz fel - na, az a szép új gázcső, mutogatjuk mindenkinek!"

Volt aztán Vakond úr, egy hangképzési problémákkal küzdő, nagyon rövidlátó bácsi, és volt vicceskedő, nagyhajú levezető elnök srác, akit elején nagyon csúnyán fixíroztam, lévén ne humorizáljunk azon, hogy január közepén hetekig nem lesz fűtés a lakásomban.

Mondom a lényeget: döntöttünk, a ház felvesz hitelt + mindenki befizet egy tulajdonrész-arányos összeget (az én 35 négyzetméteremre 39.000 forint jut), és két-három hétren belül kész a munka. Ha.

Ha mindenki otthon lesz, amikor kell, és beengedi a jómunkásembereket, ha mindenki időben befizeti a rá eső részt, és ha két lakó rendezi a tartozását az önkormányzat felé, lévén addig nem kapunk hitelt.

Az igazán szar persze ebben az, hogy eléggé szét fogják verni az előszobámat - a gázcső a falban fut, ami nem szabályos, és épp arra a falra sikerült egy villanykapcsot meg a kaputelefont is rászerelnie az előző tulajnak. Nem akarok belegondolni (lófaszt nem, állandóan ezen agyalok), hogy akkor azokkal mi a fasz lesz.

Úgyhogy 2-3 napot biztos otthon kell töltenem. Egy a meló, egy valami meo, egy meg az átadás, nyomáspróba, faszom.

Abban viszont tegnap terminátor voltam, hogy ezt az időszakot Björk nem töltheti a lakásban. Szegény, olyan rétegesen kénytelen felöltözni éjszakára, mint egy pesszimista sark-kutató. Van egy bizonytalan, de félrossz, és a biztos, de rossz megoldás arra, hogy szegénykém kiteleljen, de mivel a legrosszabb megoldás az lenne, hogy a megfázást kockáztatva végigdidergi otthon a következő heteket, ezért ragaszkodom a transzporthoz.

Így állunk.