zoli voltam

Élet gáz nélkül 5. - online tudósítás a lakás szétveréséről, percről-percre

2008. január 25. - zoli vagyok
14:46 Mára végeztek, tudósítás befejezve. Csá.


14:29
Megkínáltam egy cigivel a fiatal szakit, és kifaggattam. Nem állunk rosszul: ma feljön a cső, ideiglenesen rárakják az órát, amit a nyomáspróbán véglegesítenek.

Björk pedig hoz nekem Big Mac menüt, mert szeret.


13:59
Fúrós szaki végzett, most a hegesztést készíti elő egy fiatalabb jómunkásember.

Most azt mondja, hogy itt milyen jó meleg van. Beszarok... antarktiszi munkaerő.

Az lesz, hogy a lyukon feldugják a csövet, aztán külön alkalom lesz, mikor felrakják a gázórát, és külön az utómunka (padlócsempe pótlása, festés-mázolás).

Remélem, mindenki itthon lesz, amikor kell.


13:36
Most fúrják át a padlómat. Egyelőre pici a lyuk, bizakodó vagyok.

Björk hívott közben, szegény a tudósítások alapján kataklizmát gyanított, de nem. Nyugi.

Ilyen zajban nehéz dolgozni, de azért próbálok.

Most a fúrós ember leköpött a gangról öldszintre, hogy Józsi végre figyeljen rá. Ja, és roppant szimpatikus módon a törmeléket a lyukon keresztül az alattam lévő lakásba szórja. Kevesebbet kell itt takkerolni :)


12:33
Még mindig zabálnak. Én is ennék, de a fasz se gondolta, hogy a megadott időponttól számított 5 óra alatt egyetlen szemrevételezésre ugranak be a lakásba, és semmi több. Azt hittem, ennyi idő alatt végeznek is. Ergo nincs kajám.

Az előbb a hűtőben találtam egy darab sajtot. Kicsit eszegettem, de nem volt jó íze, úgyhogy megnéztem: december 12-én járt le.

Megnézem a csokis dobozt.


12:02
BASSZAMEG!!! Szétfúrták a másodikon a tévékábelt, az egész házban elszállt a kábeltévé és a net. Lassan, de biztosan szökik a civilizáció a házból.

Rákötöttem a mobilt a notebookra, hogy tudjak tudósítani, de kurvára lassú így. Agyatlan barmok! Elegem van, a kurva életbe, net nélkül nem tudok dolgozni, meg egyébként is.

Most jöttek be megnézni a helyet. A falat egyelőre nem akarják szétverni, "csak" a padlót fúrják át. Ja, és a kaputelefon is elszállt, le kellett venni a falról, mert 30 centin belül nem lehet elektromos cucc a gázórához. Mindegy, majd átadás után visszaszerelem. Ha össze tudom rakni.

Most nagyon utálom ezt az egészet. A munkások lementek szendvicset enni.


11:06
Fúráshangok alulról. Lehet, hogy mindjárt kibukkannak a bejárati ajtó mellett, akárha renegát szovjet tengeralattjáró?
Mindenesetre az udvaron bazi nagy csövet formázgatnak.


10:59
Most nem hallani semmit. Kimegyek egy oknyomozó cigarettára.
Jut eszembe, Zslatko drága, boldog szülinapot! Ha nem leszünk hajléktalanok, éktelenül meghúzzuk a füledet.


10:52
Drágám, megettem a Mozartgolyódat. Majd kárpótollak. Puszi.


10:44
Durván kalapálnak alulról. Vagy egy Tremors-támadás, vagy elindultak a munkálatok felém is.

De meg fognak lepődni, hogy nem tudják feldugni a csövet, mert ott fal van... :(

Vagy én fogok meglepődni, hogy milyen erős fiúk ezek.

Közben még utóvédharcokat folytatok a notebookon, dolgozok. Néha megcirógatom a pingvinek fejét, mert fáznak.10:09 Meg nem erősített információk szerint nem véletlenül megy tönkre 50-60 házban is a gázcső télen, mikor a lakók pénzt és fáradtságot nem kímélve, bármire hajlandóak, hogy megszereltessék, és újra tudjanak fűteni. Nézzük csak:

A Gázművek feladata a gázcsövek rendszeres ellenőrzése. Egy orbitális méretű lyuk nem keletkezik egyik napról a másikra, annak már nyáron is nyoma kellett, hogy legyen.

A Gázművek joga eldönteni, hogy egy meghibásodás esetén milyen felújításra van szükség.

Nincs törvényi lehetőség az ellenőrzést végzők jogi felelősségének megállapítására, hogy egy általuk rendszeresen ellenőrzött cső épp a legnagyobb hidegben bizonyul hibásnak.

Csak a Gázművek által javasolt (tőle bizonyára teljesen független) cégek végezhetik a felújítást.

Mai összeesküvés-elméletünket hallották. Ja, és a munkások még mindig csak a másodikon baszakodnak.9:42 Még mindig máshol dolgoznak. Vajon menjek-e el most WC-re, megkockáztatva, hogy pont akkor kopognak, vagy sem?

Elmegyek most. Aztán még bonyolultabb lesz - de basszus, ott is olyan hideg lehet, hogy ráfagyok a fajanszra!

Egyébként addig is dolgozok, két cuccot már összeraktam, és küldöm át őket az irodába. Kicsit sok bennük az elgépelés, de 10 jégcsappal nehéz pontosan eltalálni a betűket, hja.


8:40 A munkástagozat eltűnt az udvarról, és ha jól érzékelem, két másik lakásban rombolnak. Hát baszod, ezért kár volt reggel 6kor felkelnem. Mindegy, kirángatni nem tudom őket onnan, de ha délelőtt nem jutnak el ide, akkor durvább leszek, mint Björk a tolakodó járókelőkkel.

Jaj, és ma még hányszor kell végighallgatnom majd, hogy "ott megy a strang, ott van a bekötés, erre tudjuk, látod ugye (látja a faszom) vinni a csövet".

Addig is egy találós kérdés. Vagy, ha úgy tetszik, logisztikai probléma:

1: a Gázművek nem engedi, hogy a falban menjen a cső, mert veszélyes, nem szabványos, satöbbi.

2: stikában műemlékké nyilvánították a házunkat január elsejével. A műemlékvédők pedig nem engedik, hogy a falon kívül menjen a cső, mert nem műemléki látvány.

Akkor hol menjen az a nyomorult cső, hozzam be a patkóbelemben, vagy  mi?

(egyébként Bandi szerint az lesz, hogy kívül megy, de letakarjuk)


8:26 A kis hősugárzót beraktam a lábamhoz. Nyertem 10 centi testfelületet, ahol nem fázok.

Az előbb tüsszentettem kettőt, de rászóltam magamra, hogy bazmegzoli, ez most nem az az időszak, amikor te megfázhatsz.

Mondtam már, hogy tegnap voltam fogorvosnál? Mindegy, erről majd máskor. Most kimegyek egy cigire, és megnézem, Józsi megitta-e a barna sört (értsd: barnára festették a Borsodi sör dobozát a pajkos kedvű munkatársai).


8:15 a jómunkásemberek az udvaron kalapálnak, valamit gázlánggal olvasztanak. Józsinak tegnap este festékkel bemázolták a mára szánt dobozos sörét, ezért nincs jó kedve.

Viszont legalább nem részegen bassza szét a falamat, az is valami.

A lakásban elpakoltam, amit csak lehetett, de így is épp elég cucc van kinn, ami koszos lehet. Ha végre feltolják az arcukat, majd beszámolok róla, hogy mit akarnak pontosan csinálni (feltéve, hogy lesz még áram, mert nem tuti).

A lakásban egyébként rohadt hideg van, a nagykabátomat még csak azért nem vettem fel, mert akkor mi lesz, ha kinyitják az ajtót?

Hülye garzon, nem tudok átmenni a "másik szobába" - mert nincs másik szoba.

Fakk, utálom ezt az egészet.

Előzmények gázügyben itt.