zoli voltam

Terv

2008. március 18. - zoli vagyok
Ma jön a gázszerelő (persze ezt mindaddig fenntartással kezelem, míg nincs a falon a gázóraszekrény, a falban két szellőző, és egyben van a lakás is), aztán meg jön a húsvét - vagyis én megyek haza, Smallvillebe.

A tegnapi, jó órányi bankolás után megint eggyel bentebb vagyunk - legközelebb két hét múlva kell mennem. Ha ma a gázt is letudtuk, és úgy alakul, ahogy azt kell, akkor ott már csak egyetlen kör van: a Gázművektől kell randit kérnem, hogy nézzék meg és vegyék át.

Van még közben egy szintén régóta tolódó randi a szájsebésszel, de nem fogok lemondani róla. Ott két szükséges kör van: az elsőben belenéz a számba, a másodikban meg kitép belőle dolgokat. Van egy opcionális harmadik (negyedik, beosztástól függően) menet is, mivel mind a négy bölcsességfogamat ki kell szedni, nem csak a problémásat.

Ha ezeken átrágtam magam, akkor jöhet egy kellemesebb rész, a régóta tervezett, de az állandó átmeneti helyzet miatt halasztott dolgok végrehajtása, kezdve a hűtőcserével. Az van, hogy a jelenlegi hűtőm tökéletesen megfelelt a korábbi életvitelemnek, amennyiben a fagyasztóban csak jég (meg jégkrém), a hűtőben meg margarin, parizer, és alkohol volt. De Björkkel sikerült kinőni a hűtőt, anyám elszántan küldi faluról a mindenféle halott és darabolt állati testrészeket, ezek pedig nem férnek a fagyasztóba. Úgyhogy kell egy nagyobb, jobb hűtő...

Hej, a régi szép idők, mikor bicskával olvasztottam le a fagyasztót. Korrekt kis jégszobrokat, vagy inkább domborműveket szobortam a sokcentis jégbe :) na, most ez nincs, helyette karaj meg mell meg zöldségkeverék meg fagyasztott málna meg ilyenek.

Kell ruhákat is venni, de ez igazából akkor fog felpörögni, ha látom, hogy milyen kifutása van az új melónak, azaz öltözhetek-e továbbra is középiskolásnak, vagy komolyabb megjelenést igénylő szituációk jönnek.

Ja, vásárlásról jut eszembe: húsvétkor egyúttal névnapolunk is, duplán, amennyiben apám és én is Zoltán, és keresztbeköszöntjük egymást. Egyelőre nem tudom, mit kap tőlem, jelenleg két opció közt bindzsizek. Az egyik szerint mindenféle drogériás cuccot, mivel a kétliteres olcsó sampon és hasonló kiszerelésű, tusfürdőként használt habfürdő helyett fel kéne szerelni jóféle dolgokkal. Úgyhogy az első verzió egy ilyen csomag összeállítása - a B-terv pedig egy bézbólsapka, mivel nem tudom lebeszélni róla, hogy a faluban ilyenben közlekedjen... és akkor már legalább ne a volt munkahelye reklámsapkája legyen az, ahonnan nem mellesleg kirúgták, ergo nem is értem, miért hordja azt a szart. Szóval meglátjuk, egyelőre ez a két opció játszik.

Na, dolgozzunk.

UPDATE 9:41
Hát ezt nem hiszem el, bazdmeg!!!!!! Az előbb csöng a telefon:

- Jó napot, a gázszerelő vagyok, be szeretnénk jutni!
- Dehát délután kettőre beszéltük meg!
- Nem-nem, maga azt mondta, hogy kedden egész nap jó!
- Igen, és megállapodtunk, hogy ez esetben kettőre fog jönni...
- Nem, az a szerda lett volna.
- Szó sincs szerdáról, kedd, délután kettőben állapodtunk meg.
- Nem, maga emlékszik rosszul, reggelről volt szó... hát, ez nagyon nem jó így.
- Nézze, én most kábé 40 perc alatt tudnék hazaérni...
- Az nem jó, az nekem nagyon nem jó. Nagyon félreértettük akkor egymást.
- Bizonyára. Akkor mikor tud jönni?
- Hát... valamikor délután.
- De mikor? Csak hogy akkor már biztosan otthon legyek.
- Nem tudom... most van egy másik munkánk, majd azután...
- De mikorra menjek haza?
- Nem tudom... majd telefonálok.


Hát bazdmeg. Egy hét helyett bő egy hónapig várok a kurva gázóraszekrényre, pedig megígérte, hogy egy hét alatt elkészül. Egyszer sem hívott közben, hogy bocs, késik a dolog, sőt még engem basztat, hogy mit hívom annyit (hetente 1x csörögtem rá, egyébként). Összekeveri az időpontokat, letagadja amit megbeszéltünk, egyáltalán, a faszom kivan vele. Mi ez itt bazdmeg, még mindig szocialista hiánygazdálkodás van? Vajon hány megbízása lenne egy ilyen melósnak mondjuk Németországban?

Hú, de felbasztam magam.

Konklúzió: nem írunk terveket a blogra, mert az rögtön borul.