zoli voltam

Kis híján felrobbantunk :)

2009. március 18. - zoli vagyok

Mondta a csajom, hogy írjam meg. Meg egyébként is akartam, de akkor így főleg.

Szóval az van, hogy kis híján felrobbantunk.

Úgy kezdődött, hogy Björk mondta, hogy a lakásban nem tudja begyújtani a sütőt. Ha meg is gyullad, rögtön elalszik - egyszer bírta csak ki, de akkor meg a tűzhely tetején a gázrózsák nem égtek. Párszor próbálkoztam én is, akkor már csak a gázszag volt, sütés nem.

Okés, jöjjön a szerelő. Meg is jött kedd este a muki, aki közölte, hogy kezdjünk el lottózni, ugyanis kurva nagy mázlink van, hogy eddig nem robbantunk fel... az alábbi "apró hibák" voltak ugyanis a tűzhely bekötésével:

A fém gázcső a tűzhely fölött fél méterrel véget ért, onnantól egy flexibilis gumicsőben folytatódott. Ez a cső max 60 fokos hőmérsékletig megbízható - na most képzeld el, hogy egy nagyobb főzőcskézésnél begyullad az olaj, vagy mittomén, és ott van tőle 10 centire ez a gumicső... Egyébként épp az volt a mázlink, hogy a tűzhely szorosan be volt tolva a falig, és megtört a cső, így kevesebb gáz jött át rajta. Ezért nem bírta el a sütőt, ami miatt végül kihívtuk, ugye, a szerelőt.

Aztán: a szétszedésnél kiderült, hogy a bekötésnél a tömítéseket valami nagyeszű szerelő kóccal (!) csinálta, ami, mint tudjuk, kiváló, ha vizes cuccot tömítünk, mert a nedvességtől megdagad, és pompásan zár. De a gázt, baszki? Hát ha valami gyorsan meggyullad és kitűnően ég, az pont ez a száraz kóc! Anyád.

Ja, és hogy teljes legyen a boldogságunk, a gázcsövön az elzárócsap sem gázvezetékhez használatos cucc volt, hanem (és innentől én valami identitás-zavaros vízszerelőt sejtek a kókányolás mögött) egy vízcsap, bazmeg! Érted?! Úgyhogy kapott egy új csapot, egy bordázott fémcsövet és teflonszigetelést (utóbbival még a nadrágomat is sikerült összekennem slicctájékon... annyit mondok, hogy fehér, ragadós-nyúlós anyag... nem röhög!).

Közben meg hálás vagyok, hogy Björk sütni is szokott / akart - különben lehet, hogy csak egy kurva nagy robbanásból tudjuk meg, hogy valaki valamit nagyon elbaszott.