zoli voltam

Blogvilág meg a házunk tája

2009. július 23. - zoli vagyok

Webkettőzzünk kicsit.

Kezdve azzal, hogy drága barátaim, ne aggódjatok már annyira, a bloggervizsga, meg a bloggerigazolvány, az csak egy jópofa vicc. Komolyan. Néha magam is megijedek, hogy ez a kurva ország, ez annyira befeszült, hogy már mindenre ugrunk. Igen, én is, és néha direkt rá kell szólnom magamra, hogy zolibazmeg, ez azért nem akkora probléma, ne szörcsögj már rajta annyit.

Szóval még1x: nyugalom, senkit nem fog holnap Hiller István felkeresni, és kikérdezni tőle Kármán József életművét, meg a rendhagyó igeragozást visszafelé, hogy az elhangzottakat mérlegelve döntsön a blogger felkészültségéről. Tényleg. Pont azért jó blogolni, mert ez az egész sokkal szabadabb, sokkal őszintébb (is lehet), mint a printmédia, vagy a "hivatalos" online cuccok. Kirakhatok egy szonettet, kirakhatom a fitymám szuperközeli fotóját, vagy egy mélyről jövő fakoffot a Lost című bohócsorozat kapcsán.

(képünk csupán illusztráció)

Ha pedig ésszel csinálod, tök jó arcokat ismerhetsz meg - és persze, minél nagyobb a rádiusz, annál több hülye is belekerül, de ugye, ez már csak így megy mindenütt. Mostanság is kaptam pár díjnyertes levelet (jut eszembe, a normálisabbja is klikkolhatná gyakrabban azt a kis piros postaládát ott jobbra, mindenkinek válaszolok, sőt, kisebb mörcsöndázjingokat is postázok, aláírt bézbóllabda, dedikált hajtincs, üvegcsébe zárt romantikus sóhajom, ilyenek), szóval vannak érdekes e-mailek, a kedvencem most a mikropénisz nevű betegségben szenvedők tipikus reakciója, a konfúz-levél. Röviden, ezek az irományok arról szólnak, hogy a bevezetésben a szerző változatos módon küld el az anyámba, majd egy taxatív felsorolást ad arról, hogy miért szar és érdektelen a blogom. A tárgyalásban anyámat emlegeti, majd hosszan panaszkodik, hogy miért nem jelent meg a hozzászólása a blogomon, hiszen KÖTELESSÉGEM lenne mindent megjelentetni, majd a befejezésben újfent rögzíti, hogy milyen szar és érdektelen blogom van, ja és anyámat, azt.

Néha megkérdem egy válaszlevélben, hogy oké, de ha ennyire szar és érdektelen ez a blog, akkor minek akar ide kikerülni.

Szóval a normálisabbja is felpörgethetné a levélírást, eddig 10:1 arányban vezetnek a kispöcsök. Egyébként meg augusztusban valszeg lesz zoli és a haverok szülinapi találkozó is a Szigeten, majd írok róla levelet, de akár be is lehet előzni.

Van aztán még az is, hogy rájöttem, erdővé nőtt a kis linkültetvény ott oldalt, és egyre nehezebb kiszúrni belőle az újakat. Úgyhogy időről-időre muszáj lesz külön is foglalkozni egyikkel-másikkal, ha azt akarom, hogy észleljétek őket. Úgyhogy zárásképp azt kérem, hogy miután mindenki jól elolvasta ezt a bejegyzést, bekommentolta a mondandóját, igény szerint levelet is is írt nekem, klikkoljon HARMINC blogjára, aki ma a konyhafőnök ajánlata.