zoli voltam

Három lényegtelen bulvárinfó

2009. július 23. - zoli vagyok

Semmi közük egymáshoz, csak itt szuttyognak már egy ideje a "valamikor rakjuk ki a blogra"-listán. Hát akkor most.

Az első hírrel leginkább a több csatornán is vitt, "A Lost egy baromság!"-kampányomat szeretném új érvvel bővíteni. Még januárban vadászta a kommentkom ezt az interjú-részletet, és most, hogy múltkor Björkkel megnéztem egy negyed évadzáró részt, eszembe jutott, hogy akkor majd most. Tehát... Damon Lindelof, a Lost egyik készítője nyilatkozta ezt még 2005-ben:

Már az első évadban választ adunk bizonyos kérdésekre, például arra, hogy kicsoda Ethan, miért nem szült még Claire, és mi a füstszörny. A sorozat nagy titkaira mind van tudományos magyarázat, igaz, kissé meredek, de ettől még a tudományban gyökerező válasz. A Lostban nem lesz időutazás, meg ilyesmi. Pontosan tudjuk mindennek a magyarázatát, racionális válaszaink vannak.

Hát, ehhez képest... és kérem-könyörgök, ne írják be ide nekem a hívők, hogy "de ezt csak azért nyilatkozta, hogy még jobban meglepődjünk" meg "ők ezt akkor is értik, és én is értem, csak te nem érted, mert buta vagy". Vagy ha mégis, akkor kérek szabatos, tudományos választ EZEKRE A KÉRDÉSEKRE is.

A Lost egy baromság - abból a szempontból legalábbis mindenképp, hogy a forgatókönyvírók jó ideje már csak sodródnak, mint jegesmaci a jégtáblán.

 

A másik hír meg azt mondja, hogy:

Duncan James, az egykori Blue együttes frontembere őszintén beszélt arról, hogy nem csak a lányok tudják megdobogtatni a szívét. A 31 éves énekes nyíltan kijelentette, hogy biszexuális. Bár imádja a csajokat, és elsősorban ők szerepelnek a fantáziájában, többször előfordult már, hogy férfiakkal is ágyba bújt. A sztár néhány éve apává is vált, de nem él együtt a gyermeke anyjával. Elmesélte, hogy 2001-ben volt kapcsolata először pasival, amikor beleszeretett az egyik barátjába.

Hát ugye, ez egyfelől egyszerű Sugár Berci-jelenség, nem megy már a szekér, ezért jön a pánik-coming out. Szegény Bercinek is már csak harmadik oldal, kiskeretes jutott - hiába, akkor nagyobb lett volna az odacsapás, ha még anno, mondjuk a Váci Eszterrel kiadott duett mellé rakják oda ezt bónusztracknek. Ezzel együtt is persze riszpekt minden köz- és magánembernek, aki elég bátor ahhoz, hogy rejtőzködjön tovább.

No, de a fenti hírben igazán az a fontos (nekem), hogy lám, csak-csak igazam van azzal a rém egyszerű és felháborító elméletemmel (melyet a gyakorlatban is alkalmazok), miszerint bizonyos esztétikai szint felett minden pasi buzi. Kész, ennyi. Jól néz ki? Oké. Nagyon-nagyon, ünnepelten, címlaposan jól néz ki? Akkor buzi! :)

Persze, néha tévedek, de az esetek túlnyomó többségében azért ezt teljesen praktikus ultima ratio, tudod, tele van vele a kamaszlányok fala, vagy mindenki őt bámulja a strandon... hát persze, hisz meleg!

Rémálmom egyébként, hogy egyszer ezek a fiúk a Pink Ligából visszaigazolnak a heteró bajnokságba... mi lesz akkor velünk, akik nem tudjuk, megy-e a zöldhöz a kék, nem ismerjük azt a modern művészt, és jobban szeretjük azokat a filmeket, amikben ölnek, és kevésbé azokat, amikben sírnak? Hogy a tökömbe tudnék én versenyezni azonos pályán egy ilyen csávóval, mi?

Még jó, hogy buzi.

 

A harmadik hír pedig az egyik kedvenc bulvár(os) oldalamról származik - ez az Awful Plastic Surgery, rendszeresen látogatom, egész okos kis site. A szerkesztője egy plasztikai sebész, aki szakértő szemmel szúrja ki, ha valamelyik sztárnak plasztikai műtétje volt, különös tekintettel az elkúrásokra. Amitől igazán érdekes, hogy ő észreveszi (és frankó before-after képeken szemlélteti is) azokat a dolgokat, amin az avatatlan szem átsiklik.

Michael Jackson halála kapcsán nála is volt leltár, a kedvencem az alábbi kép:

Na, észreveszed magadtól?

A megfejtés a következő: szegény MJ már annyira szétcsapatta az orrát, hogy a valamikori afro-amerikai anyagbőség helyett akut hiánygazdálkodást vezettek be, elfogyott az orr, amit lehetőség szerint saját anyaggal (porccal) kellett pótolni. Ha pedig alaposan megnézed a színes fotót, láthatod, hogy bizony, szegénynek a füléből nyestek ki egy darabot, és abból lett neki pisze orrcsúcsa újra.

Brrr. Mikor ezt először realizáltam, rögtön a fülemet kezdtem el taperolni, és hogy akkor honnan-hova, és ténylegbaszki, van ott egy egész orrcsúcsszerű porc. Szegény szerencsétlen hülye, mit művelhetett magával ez évtizedeken keresztül, hogy már házon belül kellett összelegóznia a saját arcát...

Szóval ezeket a lényegtelen bulvárinfókat akartam közölni.