zoli voltam

Gyűlölök költözni

2010. február 03. - zoli vagyok

Kezdjük azzal, hogy lassan felvételizhetek a rabbiképzőbe, ugyanis fingom sincs, melyik dobozban van a borotvám... de ez a legkisebb gond.

Pedig sok tekintetben még szerencsénk is volt: pont hétfőn nem esett a hó (előtte rekordhavazás volt, és most megint zuhog), a költöztető srácok teljesen rendben voltak, merem ajánlani nektek is, itt a honlapjuk. Tempósan, precízen, udvariasan dolgoznak, és az ár is rendben van.

De egyébként... egyébként gyűlöletes az egész. Az elmúlt egy évet egy (általunk) szépen berendezett, kényelmes rózsadombi lakásban töltöttük, ami minden hibájával együtt is igazi otthonunk volt - most pedig csökkenő számú, de továbbra is zavaró és kiábrándító látványt nyújtó dobozok és zsákok labirintusában közlekedünk, egyelőre nincs a dolgoknak helye, sőt, sok esetben azt se tudom, hol vannak ezek a dolgok, amiket a még nem kijelölt helyükre kéne raknom.

Ja, és persze kosz van, mert addig takkerolni se nagyon lehet.

Továbbra rontva az élerhető komfortot, nincs kábeltévé, és nincs internet sem, egy kurva szobantennával bohóckodtam össze egy elfogadható köztévét és RTL-t, valamint egy kásás tv2-t. Képzelheted bazmeg, amikor csak a mónikasó van. És tényleg már, nincs net, belehalok, nincs internet, nem élem túl.

Nincs továbbá mosógép sem (ami volt, azt elvitettük, mert a fél fürdőt elfoglalta), és ezt nagyon-nagyon sürgősen pótolni kell. Björk Mamát egyszer még meg lehet kérni, de nem hordhatjuk Békásra a szennyest a Várból, meg egyébként sehonnan sem, nem vagyunk már 16évesek. Meg ugye, az előző helyen gyönyörű fürdőnk volt, itt meg sajna ez is, meg a WC is eléggé vacak. Fejleszthető, díszíthető, a mostaninál pofásabbá tehető, de nyilvánvalóan egy nagyobb felújítás kéne neki, ami viszont nem az albérlő dolga, ugye.

Fel kell még turbózni a konyhát is, mert fontos dolgok hiányoznak belőle - volt egy gány asztal, székekkel, de azokat elvitettük, majd veszek helyettük újat. A hűtő saját,  új, nagyon frankó, igazi jégverem, és szép is... szóval egyelőre inkább még az árnyoldalak látszanak, és kell még költeni rá, meg dolgozni is vele, de azért jó lesz majd. Legutóbb egy csont üres lakást kellett berendezni, most azért ilyen feladat nincsen, mert a szükséges bútorok jó részét épp onnan hoztuk ide, és ha majd kikerekedik a dolog, akkor szépen előjönnek majd az előnyök is; mert azok azért prognosztizálhatóan vannak, lesznek, csak még nem értünk oda.

Jósolgatva kicsit: ilyen előny lesz majd a mostani kupi miatt még nem érvényesülő, sokkal jobb beosztás például. Az előző helyen a kisebb szobából nyílt a nagyobb, így ott a nappaliba került a franciágy is - itt viszont külön nyíló szobák vannak, így végre van klasszik hálószobánk. Kiválóan szigetelő, vadiúj ablakok vannak, a zaj jó része kint marad, a meleg meg bent - és ez a házközponti fűtésből származó meleg meglepően megfizethető, sokkal olcsóbban jövök ki, mint a cirkóval az előző helyen (igaz, ott elég régiek az ablakok). És amint elindul a fűtési szezon, mindig meleg van... nyáron meg majd a beépített légkondi fog segíteni.

Előny az is, hogy míg legutóbb a szeparálódás volt a fő cél (na ja, a Blaha után), mostanra már vágytunk arra, hogy könnyebben érjük el a civilizációt - az első igazán, 100%-osan pozitív élmény ezzel kapcsolatban a gyalog is könnyen elérhető Miró volt, ahol 950 forintért finom, normális adag menüt lehet enni déltől háromig, kedves felszolgálók, jó környezet, faszaság. "Rendes" bolt is van elérhető közelségben: bár én nem vagyok egy gój motoros, de elég jó helyen van a CBA Prémium meg a CBA Delikát, előbbi emeletén egy rövidesen meglátogatandó cukrászda/kávéház.

Be kell rendezkedni, a szarságokat legyűrni, a szükséges dolgokat mihamarabb elintézni, és aztán nagyon jó lesz. Jobb, mint eddig, azt szeretném.

De nagyon gyűlölök költözni.