zoli voltam

Fiatal Fideszes Barátaim!

2010. július 07. - zoli vagyok

Tudom, hogy szopóág van mostanság, túl sokszor kell szégyenlősen annyit mondani, hogy "na jó, de egyébként azért...", meg "de a Gyurcsány meg...". Tudom, és ezért nem írok most itt a Nyilatkozatról, meg egyéb baromságról.

De, mint azt a régi olvasók már tudják, a blognak "múltja van" Jeszenszky-ügyben, és erről nem fogok most sem hallgatni. Inkább arra gondoltam, győzködlek egyik kicsit titeket, hogy bassza meg, álljatok már a sarkatokra! Tudom, hogy egy adott párt hívének, szavazójának lenni rengeteg kompromisszummal járhat - én is rohadt sokat szégyenkeztem, míg volt pártom, és csak most érzem igazán, mennyire megkötözött korábban ez. Most, hogy a magyar pártpolitikai paletta liberális párt nélkül maradt, azaz deklaráltan senki nem is próbál képviselni engem, most érzem csak, hogy mennyi minden "maradt bent" korábban. Szólni, tiltakozni kellett volna.

Nektek most van itt az esély. Az a tizen-huszonéves, sőt harmincas generáció, amelyeknek tagjai már tisztában vannak azzal, hogy mit jelent DJ-nek lenni, akik nem használnak olyan fordulatokat, hogy "lemezlovas, mint Dévényi Tibor", azok tudják, miről beszélek. Akik anyáznak a bűnösségi vélelem miatt, hogy minden üres adathordozó, DVD-től pendriveig azért drágább Magyarországon, mert Jeszenszky Zsolt abból indul ki, hogy azokra lopott anyagot akarunk másolni, és nem a saját videókat vagy a nyaralási fotókat, azok tudják, miről beszélek.

Akik nem szeretnék, hogy folytatódjanak a razziák, ahol Jeszenszky érthetetlen és elfogadhatatlan egyenruhás hatalommal megerősítve felbassza a villanyt, elveszi a DJ lemezeit és laptopját, bezárja a bulit, azok tudják, miről beszélek.

Márpedig most ez van, ez lesz. Száz egyenruhás vonul ki a Gödörhöz, Dj Jeszi ott parádézik az élükön, és leállítja a bulit, mert keresi a matricát. Kimegy a Volt Fesztiválra a hatósággal, és a magyar DJ-t elviteti az egyenruhásokkal, az angol Yodát pedig úgy kell kimenekíteni a kezei közül. Utóbbi meg teljes joggal megüzeni a nemzetközi művészvilágnak, hogy ne jöjjenek ebbe a koszfészekbe, mert itt már megint ostoba káosz van, és ha a helyi cenzor nem hagyta jóvá egyenként a lemezeidet, akkor letartóztathatnak.

Minderre az a válasza a magyar Lemezlovas Egyesületet vezető Jeszenszkynek, hogy az angol DJ biztos titkolt valamit, azért van félnivalója.

 

Kedves Fideszes Fiatalok, ne legyetek már ennyire hülyék! Ne törődjetek bele, ne hagyjátok!

Rohadtul egyszerű a képlet. Jeszenszky Zsolt egy középszerűnél is tehetségtelenebb, sikertelen DJ, aki ugyanakkor kiváló politikai kapcsolatokkal rendelkezik (ez a ti pártotokat, a Fideszt jelenti). Jeszenszky egy olyan gittegylet vezetője, ami DJ Szövetség néven durva és elfogadhatatlan eszközökkel toboroz tagokat - mit jelent ez?

Azt jelenti, hogy ha a MAHASZ által kiadott árak szerint akarja egy DJ "jogosítani", azaz a Hivatalnak előre leadott tracklistben szereplő számokat hanghordozóra kiírni, és arra a Hivatal által kötelezően előírt, igazoló matricát ragasztani, az évi 90.000 Ft + áfa jogdíjba kerül neki.

Ha viszont belép Jeszi egyesületébe, akkor ennek az ára csak 56.000 + áfa. És előbb-utóbb, ha ez így folytatódik, akkor be is lép, mert különben jön Jeszi a Magyar Köztársaság fegyveres hatóságával, és leállítja a bulit.

Mondjuk már ki: ez zsarolás, ez amolyan védelmi pénz szedése. Mint amikor jönnek a rosszarcúak, hogy vagy pengetsz havonta iksz összeget, vagy nem tudjuk megvédeni a vendéglődet, a klubodat a károktól. A tűzesetektől, a balhés vendégektől.

Ha nem lépsz be, akkor drágább a zenéd "jogosítása", és nem tudjuk megvédeni a bulijaidat a hatósági zaklatástól. És igen, lesz hatósági zaklatás, én fogom majd idehozni őket.

Mindemellett pedig vizsgáztatni akarja a konkurenciát, és betiltani azokat a DJ-ket, akik nem mennek át a vizsgáján. Érted, ne te döntsd el, hogy hol, kinek a buliján szórakozol - megteszi helyetted Cenzor Zsolti.

 

Fiatal Fideszes Barátaim, ha nektek ez oké, akkor, már megbocsássatok, de hülyék vagytok, mint a segg - vagy csak a garantáltan razziamentes Fidelitas-bulikba jártok szórakozni... de nem, mert utóbbi esetben is hülyék vagytok, mint a segg.

Nincs még egy olyan szakma ebben a nyomorult országban, ahol a legtehetségtelenebb, legetikátlanabb cikktolvaj kap maga mellé fegyveres hatósági erősítést, hogy tegye tönkre a konkurenciát. Mert igen, ez is benne van a dologban. Jeszi mindaddig nem lehet, mondjuk, a Balaton Sound "sztárfellépője", amíg ennyien állnak előtte a sorban. De ha szépen levési onnan a külföldi arcokat (DJ Yoda a Volt előtt Párizsban lépett fel - hát majd legközelebb kihagyja a posztkommunista országocska felé tett kanyart), és bilincsben viteti el a belföldi konkurenciát, akkor előbb-utóbb előbbre juthat.

Meghívják, mert nem lesz más. Meghívják, mert vele "jóban kell lenni". Mint a Neotont annak idején, Cenzorné  karrierje érdekében.

 

Kedves Fideszes Fiúk-Lányok, értem én, hogy ezernyi okotok van oda szavazni, ahová. Nem beszélek le senkit, mert itt és most én se tudnék életképes alternatívát kínálni. A többi párt se igazán jobb.

De ez nem jelenti azt, nem kell azt jelentenie, hogy minden lószart benyeltek, ha az épp narancsszínű! Nem kell azt jelentenie, hogy ha legközelebb nálatok, a ti bulitokban sétál be a hatósággal DJ Jeszi, akkor annyit mondtok, hogy "muszáj ezt elviselni, különben gyengítenénk a Nemzeti Együttműködést meg a kifüggesztett Nyilatkozat erejét".

Lószart, mama. Ha akarjátok, akkor ez a valóban kártékony figura igenis leválasztható a pártotokról, az általatok támogatott politikát irányító holdudvarról. Ti, és csakis ti bizonyíthatjátok be, hogy nem igaz az, amivel Jeszenszky eladja magát a politikának.

Mondjátok el, írjátok le, hogy nem, nem igaz, hazugság a vállalása, amivel lényegében célzott korosztályos eléréseket ígér. Cáfoljátok, amivel most még nyeregben van, hogy ő a Magyar Lemezlovas Egyesület elnökeként képes megszólítani titeket, hogy "ért a nyelveteken", hogy az általa vitt szervezet képes lenne bármiféle ifjúsági kampány levezénylésére, pláne a szórakozni járók szavazatainak becsatornázására.

Párttagként, szavazóként, szimpatizánsként is tudtok üzenni a Fidesznek:

  • Írjatok az Ifjúsági Tagozatnak az it@fidesz.hu címen
  • Írjatok az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága fideszes elnökének, L. Simon Lászlónak a laszlo.simon@parlament.hu címen
  • Írjatok a fidesz@fidesz.hu címre

 

És írjátok meg blogbejegyzésekben, írjátok meg kommentokban, levelekben, hogy ő nem a ti nevetekben beszél, nem a ti érdeketekben jár el, és nincs közötök egymáshoz. Ő ugyanis mostantól a ti ügyetek. Mindenkinek kárt okoz, mindenkinek fáj, de a ti dolgotok elpakolni, és nem másé.

 

Fiatal Fideszes Barátaim, ez most egy kiváló megmérettetés számotokra.

Most derül ki, hogy az elmúlt évek jogos és hatékony Gyurcsány-basztatása csak igazodás volt-e a párt kommunikációjához, vagy tényleg fájt, hogy egy elkúró böszme kapott hatalmat a kezébe. Ha az utóbbi, akkor fájjon most is, amikor a ti zászlótok alá menekülne, amikor veletek takarózik. Én is sírva röhögtem azon, amikor mondjuk a Mandiner Gurmai Zitát osztotta, mert a szoci hölgy tényleg kínos, tényleg nem kéne mutogatni, valamint helyes és indokolt volt minden gyurcsányos photoshop - de lássuk, van-e most is fiatalos lendület, polgári underground öntudat leosztani a gagyit, hogy az a saját kertben termett. Van-e az egyébként izmos és hangos, fideszes blogoszférában annyi, hogy kitegye a saját hulladékot is?

Mert persze lehet, hogy nincs. Lehet úgy is. Lehet úgy, hogy kussoltok, hogy jöttök azzal, hogy "de egyébként", meg a lassan kipurcanó lendületű gyurcsányozásba menekültök - lehet bármit. De ebben az esetben, kedves fideszes barátaim, ha nem lesz egyetlen szavatok sem, akkor úgy fogom, sőt, elég sokan úgy fogjuk tekinteni, hogy ő maradéktalanul a tiétek, elégedettek vagytok vele, szívetekből szól. Akkor az van, hogy nektek ő kell, nektek ez az eljárás, ez a megoldás kell. 

 

Ui: Zsolti, kivételesen ne álnéven gyere kommentelni, mert úgyis mindig lebuksz vele.

 

TECHNIKAI HIBÁKKAL KÜZDÜNK, NEM MEGY AZ ADMIN, CSÚSZNAK A KOMMENTEK, MINDENKITŐL BOCS.