zoli voltam

Az elfüstölt idő

2011. szeptember 06. - zoli vagyok

Mintha egy nagy halom avar lenne, aminek épp alágyújtottak, úgy tűnik el az idő a napjaimból.

Most tényleg sok a dolog, kábé a "mindjárt nagyon jó lesz" és a "mekkora király vagyok, hogy menedzselni tudom ezt" kockacukrok visznek. Munkák, költözési előkészületek, minden egyéb. Volt három kanyarnyi előköltözés, szülők szombaton jöttek, vittek haza zsáknyi ruhát Björktől, átrakodtunk egy autónyi cuccot is az albérletbe. Ilyenkor mindig rádöbbenek, hogy tulajdonképpen mennyire tudnak hiányozni. Messze vannak. De ha majd lesz nekem is autóm, akkor ez is jobb lesz.

Egyébként meg az is egy jó kis puzzle, ahogy leltározok, hogy melyiküktől mi van. Anyám tudatossága, apám dühe, mindkettejük elemi erejű ambíciója a változtatásra, ezeket szoktam gyakran kipipálni, hogy ez akkor onnan. Mikor rányomom a pecsétet az aktuális számlára, mindig eszembe jut a faterom, ahogy ugyanezt csinálta, én meg néztem, kábé 15 éves koromtól, hogy akkor mi is ez. Most meg én nyomom. Anyám meg amolyan consigliere lett nekem, megírja, telefonon elmondja, hogy szerinte mi van. Bölcs.

Vasárnap Évivel volt IKEA, ruhatárolás és kisebb bizbaszok beszerzése. Gyerekek, az IKEA szerintem titokban tulajdonost váltott, és már nem svéd, hanem magyar. Sőt, állami! Kurvára nem stimmel az online árukészlet a valósággal - a honlapjuk szerint van, a boltban meg nincs. De a csúcs az volt, amikor Björk rákérdezett (ő hétfőn ment el utóvédharcokat folytatni), hogy de akkor most van vagy nincs ez az ORE zuhanyfüggöny rúd, mert a honlap szerint igen, és a vevőszolgálaton azt mondták, hogy hát, igen, elméletileg van 53 darab, csak NEM TALÁLJÁK!!!

Hát nem svédek ezek, te, ezek a leglégyszarosabb magyar állami szolgáltatók, egy MÁV, egy Magyar Posta lett az IKEA!

Most nézem, hogy az akcióval annyit értünk el, hogy már a honlapjuk szerint sincs.

 

A hétfő rohadt hosszú és küzdelmes volt, reggel kilenc körül értem be a munkahelyemre, és 21:50-kor léptem ki. Rengeteg meló volt. Ma meg egy másik kedves olvasó segített, szintén autós, reggel beugrott hozzánk, bepakoltunk pár cuccot, aztán nyomás az új albérletbe, ott kiraktuk, aztán vártuk az új hűtőt, amit megrendeltem. Lesz majd egy ilyen pozitív listám, hogy a költözés során kik-mik voltak faszák, de akkor előre is: a Bemutatóterem egy nagyon korrekt webáruház, ajánlom mindenkinek. Tőlük van a hűtő, leszállították rendben.

Délre már a munkahelyemen voltam, meló, meló, meló, közben telefonon lemondtam az albérletben a UPC-t, és most pedig mindenképpen elmegyek edzeni, mert ez kell ahhoz, hogy az agyam reseteljen, töröljem a cachet, és tudjam tolni tovább.

Holnap meg meló, aztán Björk bátyja is hoz bútorokat, ki az új lakásba, majd vissza, meló, utazás és máshol más munka - kábé este fél11 körül érek haza. Csütörtök hasonlóan tele, pénteken délelőtt pedig jöhet A költözés.

Füstöl az idő, mint a száraz avar, mondom.